Kā kopt un glabāt rotaslietas, lai tās ilgi kalpotu

Dalamies ar padomiem saistībā ar rotaslietu kopšanu. Ir daudz dažādu faktoru, kas ietekmē rotu stāvokli, tāpēc svarīgi tās pareizi tīrīt un glabāt, lai samazinātu kaitīgo ietekmi. Esam apkopojuši pārbaudītus ieteikumus, kā ilgāk saglabāt spožumu mīļākajām greznumlietiņām. 

kā kopt auskarus

Apkārtējās vides iedarbība uz rotām

Ķeroties pie fiziskām aktivitātēm, piemēram, sportošanas vai mājas kārtošanas, iesakam rotas novilkt, lai tās nedeformētos mehāniskas iedarbības rezultātā.

Lietojiet kosmētiku, pirms rotas ir uzvilktas, tā minimizējot izstrādājumu saskari ar ķīmiskām vielām. Zelta pārklājumu var sabojāt gan smaržu sastāvā esošais spirts, gan ēteriskās eļļas un aktīvās vielas, kas ir krēmu un serumu sastāvā.

Vēlams rotas novilkt, ja paredzēta pelde vai iešana baseinā vai vannā. Ūdens var atstāt tumšus traipus uz pārklājuma. Īpaši kaitīga būs pelde sāļā ūdenī.

Rotu glabāšana

Neturiet rotas telpās ar paaugstinātu mitrumu un celofāna maisiņos, lai pārklājums nepaliktu pleķains. Pavisam nepiemērota vieta būs vannas istabā. 

Vislabāk rotas uzglabāt sausās un labi ventilējamās vietās, speciālās lādītēs vai kastītēs, kur tās ir pasargātas no mitruma un apkārtējās vides iedarbības.

Liekot rotas kastītē, lieciet katru izstrādājumu atsevišķi, lai tie neskrāpē viens otru.

Dabīgie akmeņi jāsargā no saules stariem, jo ar laiku tie var izbalēt.

rotu glabāšanas lādīte

Rotu tīrīšana

Pēc rotu valkāšanas notīriet tās ar sausu, mīkstu lupatiņu.

Ja rota ir nosmērēta, noskalojiet to zem vēsa tekoša ūdens un noslaukiet ar sausu, mīkstu lupatiņu.

Rotas ar pārklājumu nedrīkst tīrīt ar abrazīviem līdzekļiem, ar ultraskaņu vai mērcēt ķīmijā.

Sudrabs var sūbēt no saskarsmes ar gaisu. Sūbējumu vislabāk nopulēt ar mīkstu lupatiņu. Nedrīkst berzēt ar asu materiālu - sudrabs ir mīksts metāls un rota tiks saskrāpēta.