4.06. Sintija un Sindija svin vārda dienu - vārda nozīme

4. jūnijā vārda dienu svin Sintija un Sindija. Latvijā ir apmēram 4300 Sintijas un 1000 Sindijas.

Sintijas vārda izcelsme

Vārds "Sintija" ir latviešu vārds, kas sākotnēji nāk no grieķu vārda "Kynthia", kas nozīmē "Mēness". Vārds ieguva popularitāti, sākot no 20. gadsimta 70. gadiem, kad tā tika piešķirts daudzām meitenēm Latvijā. Sintija ir viens no populārākajiem vārdiem Latvijā un to saistīja ar skaistumu, mīlestību un mieru.

Vārda "Sintija" izcelšanās var būt saistīta ar Senču Latvijā, kur vārdi tika doti, lai atspoguļotu dabas un dievības aspektus. Tāpat vārds ir iedvesmojis dzejniekus un daiļrades autorus izmantot to poēzijā un literatūrā.

Šobrīd vārds "Sintija" tiek uzskatīts par mūsdienīgu un pievilcīgu izvēli daudziem vecākiem, kas meklē oriģinālus vārdus savām meitiņām.

Sindijas vārda izcelsme

Vārds "Sindija" ir sanskrita valodas izcelsmes. Sanskrits ir senākā no Indijas subkontinenta valodām, un tās saknes var izsekot līdz Indo-Eiropas valodām.

"Sindija" vārds ir celtas izcelsmes un tika izmantots, lai nosauktu seno sindu reģionu, kas bija atrodams pašā dienvidu daļā Indijas subkontinenta. Šis reģions sākotnēji tika saukts par "Sindhu" saskaņā ar sanskrita valodu, bet vēlāk, kad grieķi sāka sazināties ar Indiju, tas pārtapis par "Indija".

Vārda "Sindija" vēsture sasaucas ar senajiem laikiem, kad Indija bija kultūras un tirdzniecības centrs. Šis vārds ir ciesis dažādas transformācijas un interpretācijas caur vēsturi, taču joprojām ir saistīts ar Indijas subkontinentu un tā vēstures un kultūras bagātību.

Sindija vārda nozīme

Sintijas vārda nozīme un raksturojums

Aprēķins viņā sadzīvo ar avantūrismu. Sintija nemīl neko atstāt pusdarītu. Drosme ir lielāka par talantu. Pielāgošanās spēja Sintiju vienmēr izved no skaudības loka. Neatzīst ekskursus psiholoģiskajos kambaros. Dzīvot un plūkt laurus - tāds ir Sintijas kredo!

Sindijas vārda nozīme un raksturojums

No ārienes Šķiet trakulīga, izlutināta, taču faktiski ir reālpolitiķe un laba organizatore. Principā - veiksminiece.
Sintija vārda nozīme
 

Ko uzdāvināt Sintijai un Sindijai vārda dienā?

Ieskaties mūsu īpašajā vārda dienas kolekcijā! Populāra izvēle vārda dienas dāvanai ir burta kaklarota vai personalizētu sirds formas kaklarotu.