4.03. vārda diena Alisei - vārda nozīme

4. martā vārda dienu svin Alise. Latvijā ir apmēram 6120 Alises.

Alises vārda izcelsme

Vārds Alise ir sastopams dažādās valodās un izcelsmēs, bet visbiežāk tas tiek saistīts ar latviešu un franču valodu. Latviešu valodā vārds Alise ir izveidojies no vārda Adela, kas savukārt ir cēlies no vārda Ādols, kas nozīmē "svētīgs". Tiek uzskatīts, ka Alises vārda valstiskums atnācis no franču valodas, kur tas ir izplatīts vārds un ir saistīts ar vārdu Alice.

Alises vārda nozīme un raksturojums

Alise ir draudzīga un sabiedriska personība, kura viegli iekļaujas dažādās sabiedriskās situācijās. Viņa ir emocionāla un jautra, bet vienlaikus arī apdomīga un saprātīga. Alise ir lojāls draugs un uzticams sabiedrotais, vienmēr gatava palīdzēt saviem tuviniekiem un draugiem. Viņa ir arī radoša un sapņaina, bieži vien iedomājas par jauniem projektiem un piedzīvojumiem. Alise ir arī ļoti viesmīlīga un rūpīga saimniece, kurai patīk gatavot gardus ēdienus un rūpēties par saviem tuviniekiem. Kopumā Alise ir pozitīva un enerģiska personība, kura spēj iedrošināt un motivēt citus apkārtējos.

Alise vārda nozīme

Ko uzdāvināt Alisei vārda dienā?

Ieskaties mūsu īpašajā vārda dienas kolekcijā! Populāra izvēle vārda dienas dāvanai ir burta kaklarota vai personalizēta rokassprādze.

Alise vārda diena